Blogg

Noe å varme seg på

Høsten er et sikkert tegn på kos, hygge og noe godt å varme seg på. Noe så enkelt som suppe varmer opp en kald skrott og gir deg gode næringsstoffer. Her får du et par oppskrifter som er relativt enkle å lage og som kan fryses ned i matlageret til en annen gang. 

Tomatsuppe er en klassiker og en sikker vinner blant de fleste. Ønsker du mer mat i suppen kan du tilsette for eksempel egg, kylling eller makaroni. 

Skjermbilde 2018-08-22 kl. 13.01.19.png

Du trenger: 

  • 1kg tomater

  • 1 løk

  • 1-2 fedd hvitløk

  • 1 gulrot

  • 2 ss tomatpuré

  • 1 chilli (kan sløyfes)

  • 2 ss olivenolje

  • 1 liter grønnsaksbuljong (tilberedes som vist på pakken)

Slik gjør du: 

  1. Vask tomatene og skjær av den delen hvor stilken sitter. Skjær de opp i biter. Kutt opp gulrot i små biter. Finkutt cilli, hvitløk og løk.

  2. Varm opp olivenoljen i en kasserolle og surr løk, hvitløk og gulrot til de blir myke. Tilsett tomatpuré og chilli, rør om og tilsett tomatene. Sett lokk på kasserollen og sett varmen til medium, la det stå til tomatene blir myke, ca 10 minutter. Rør om av og til.

  3. Tilsett buljong og gi det et oppkok. La det putre i 20-30 minutter.

  4. Bruk stavmikser helt til du får en fin og jevn suppe. Dersom du bruker blender bør du la suppen avkjøles først.

  5. Det du ikke spiser kan du fryse ned i porsjons-størrelse.


Blomkålsuppe er neste ut! 
Det er superenkelt å lage, metter og kan serveres med kylling, scampi, sopp, krutonger, bacon og mer til.. 

Vegan (1).png

Du trenger: 

  • 2 blomkål

  • 1 løk

  • 1 hvitløksfedd

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ts spisskummen

  • 1ts tørket koriander eller en dæsj finhakket, fersk koriander (kan sløyfes)

  • 1 l kylling- eller grønnsaksbuljong

  • 1,5 dl fløte eller melk

Slik gjør du:

  1. Skjær opp blomkål i biter og gjør klar buljong som anvist på pakken.

  2. Finhakk løk og hvitløk og stek de i en kasserolle med olivenolje på medium varme til de blir myke. Rør inn spisskummen og koriander.

  3. Bland inn buljong og tilsett blomkål. Kok opp og la det stå og putre til blomkålen har blitt mør.

  4. Bruk stavmikser helt til du får en fin og jevn suppe. Dersom du bruker blender bør du la suppen avkjøles først.

  5. Sett kasserollen tilbake på varmen og rør inn fløte eller melk. Smak til med salt og pepper.

Server med det du måtte ønske av tilbehør. 

Vel bekomme!