Blogg

Hummus

Jeg ble først introdusert for hummus av en venn fra Israel, og glad er jeg for det! Det finnes utallige måter å lage den på, og like mange meninger om hvordan den bør lages. Nå får man kjøpt hummus på mange butikker, men den beste får man ved å besøke et kjøkken med mat fra midt-østen eller ved å lage den selv. 

Her oppskriften som jeg bruker når jeg lager hummus. Jeg lager ofte mye av den, og setter den i et glass i kjøleskapet. Da holder den lenge og kan brukes til mye, min favoritt er i salaten, som dipp til grønnsaker eller i wraps med salat og egg eller kylling. 

Den man kjøper i butikken er det ofte en god del olje i, selv foretrekker jeg å lage den uten olje og heller ha litt olivenolje på toppen når den serveres. Hvis man skal tenke på dagsbehovet sitt for kalorier så har 1 ss olje ca like mange kalorier som en skive brød. Da foretrekker jeg heller å spise brødet. 

IMG_3312.JPG

Den originale oppskriften er hentet fra etkjokken.no

Du trenger: 

  • 250 g kokte kikerter (etter min mening fungerer de fra boks veldig bra)

  • 2 hvitløksbåter

  • 100 g tahini

  • saften fra 0,5 sitron

  • 0,5 ts salt

  • 0,25-0,5 ts spisskummen

  • litt vann, eventuelt kokevann fra kikertene dersom du koker de selv

Dette er veldig enkelt å lage. Du trenger en blander eller stavmikser, og som i mange oppskrifter vi deler med dere så er det bare å kjøre alt sammen til du får en jevn masse. Du må spe på med vann så du får en ganske tykk konsistens. Vær oppmerksom på at hummusen vil tyknes når den har stått en stund. Smak på den og tilsett mer krydder eller sitron om det trengs. Smaken du er ute etter er den smaken du liker best! 

En annen variant jeg prøvde meg på en dag hvor jeg skulle prøve å bruke opp det jeg fant i kjøleskapet var hummus med tomatpuré. Da tilsatte jeg et par spiseskjeer tomatpuré i blenderen, det ga en forfriskende smak!