Blogg

Falafel

Nam nam nam Falafel :D Har blitt stormforelsket i falafel og istedenfor å drive å kjøpe ferdige på butikken har jeg nå tatt meg sammen og laget de fra bunnen av.

Til tross for at man blir litt klissete på fingrene så er det ganske enkelt å lage. Det eneste du trenger er en stavmikser eller food prosessor, stekeovn eller stekepanne og en bolle. Falafel skal egentlig stekes i olje, men jeg stekte de i en ildfast ovn i stekeovnen. Det tar litt tid, men fungerer bra.

 
Falafel.lewel
 

I listen over ingredienser ser du at det er massevis av krydder. Ønsker du å gå for en enklere variant kan du bytte ut mye av krydderet med tacokrydder, det inneholder mye av de samme smakene. Prøv å tilsett et par krm med kardemomme i tillegg!

Ingredienser
6,5 dl bløtlagte eller hermetiske kikerter.
1 stor løk
3-4 hvitløksfedd
1-2 chilli (Kan sløyfes)
1 neve frisk koriander
2 ts bakepulver
2 ts paprikapulver
5-8 ss kikertmel
1 ts malt spisskummen
1 ts chillikrydder (jeg brukte chipotle!)
3-4krm kardemomme
2 små ts salt
1-2 ts pepper

 
Middag (1).png
 

Hakk opp løken og chilli i passe store biter, skyll kikertene godt og miks det sammen med resten av krydderet og halvparten av kikertmelet i en food prosessor eller med stavmikser.

 
falafel.lewel
 

La det hvile i 10-15 minutter. Deretter lager du små boller på ca 3-4 cm i diameter. Er de vanskelige å forme kan du spe på med kikertmel.

Smør den ildfaste formen med litt olje og stek de på 200 grader i ca 40 minutter eller stek de forsiktig i olje i stekepanna.

 
falafel.lewel
 

Når de er ferdige har de en hard skorpe utenpå og er myke inni. 

Falafel er veldig godt sammen med salat, fermenterte grønnsaker av alle slag, rømme, tacosaus, pitabrød, wraps og selvfølgelig hummus... 

Vel bekomme! 

Klem Siriana