LEWEL

Blogg

Vegetar-Lasagne

Sist vi møttes lagde vi vegetar-lasagne til middag, kjempegodt!
Det er mange fordeler med å spise vegetarmiddag et par ganger i uken, grønnsakene er bra for kropp og fordøyelse, i tillegg sparer du miljøet. Når en liten gjeng er samlet og forslaget om vegetar-mat blir nevnt hender det seg at noen blir litt skeptisk og redd for at de ikke skal bli mett, eller at det skal smake gress. Det er absolutt ikke tilfellet med mindre middagen bare består av.. ja, gress. Denne lasagnen er fyldig, metter og smaker himmelsk.

Lasagne_Lewel.png

Denne retten tar ca en time å lage.

Dette trenger du: 

2 rødløk

4 fedd hvitløk

1-2 chilli

1 squash  

3dl mager cottage cheese

400g hakkede tomater

1/2 glass fetaost

1 stor pose spinat

9 lasagneplater

Litt hvitost på toppen  

 
Grønnsaker_Lewel
 

Start med å skjær opp løk, hvitløk og chilli. La løken surre på middels varme i panna til den blir blank og tilsett finhakket chilli. Kutt opp resten av grønnsakene bortsett, fra spinaten, og stek de sammen med løk, hvitløk og chilli. Når grønnsakene begynner å bli møre tilsetter du hakkede tomater og cottage cheese, smaksett med salt og pepper. La det stå på lav varme i 10 minutter. 

Stek spinaten så den faller lett sammen, gjerne med litt limejuice. 

Mos fetaosten i ei skål med en gaffel. 

Legg grønnsakene, lasagneplatene, spinat og fetaost lagvis i ei ildfast form. Avslutt med ost på toppen.

upload.png

Stekes midt i ovnen på 200° i 30 minutter.

Buen Provecho!