Blogg

VERDENSDAG FOR PSYKISK HELSE

I dag, 10 oktober er den offisielle verdensdagen for psykisk helse. ALLE har en psykisk helse, selv om det i dagens samfunn ikke snakkes så mye om. Verdensdagen er til for å øke kunnskap, skape åpenhet og bryte ned tabuer. FOR LIVET ER IKKE BARE LETT! 

Det stilles store krav til oss. Vi skal velge rett utdanning, få gode karakterer, en bra jobb, sikker inntekt, hus, bil, klær. Vi tror vi må ha en fin instagram, få flest mulig likes og være synlig på både internett og i det sosiale liv vi har i "den virkelige verden". Etterhvert er det også forventet å finne seg en partner, stifte familie og helst leve lykkelig i alle sine dager. 

91bc63ff7cf95a5aad3e5028dabf1237-moving-on-quotes-simple-quotes_orig.jpg

Men hva er egentlig det viktigste? Er samfunnet vårt bygget opp slik i dag at vi stiller vi for høye krav til oss selv? Er ikke meningen med livet å oppleve nye ting, ha det gøy, bli kjent med mennesker og utforske verden? Vår visjon i LEWEL er å få deg til å inne at livet kan, ved å endre tankemønster leve det livet du ønsker å leve. Kanskje behøver du hjelp av venner, familie eller en profesjonell for å tilslutt skjønne det på egenhånd, men frem til da - vit at du ikke er alene! 

Det er en snedig sak, at psykisk helse fortsatt er så tabubelagt som det er. For samme hvilke problemer en sliter med, så er vi så uendelig mange i samme bås. Gjerne er det de samme problemene som går igjen også:
- Å ikke føle seg bra nok
- Være redd for hva andre tenker om en selv
- Ha dårlig selvbilde
- ikke strekke til
- Å være redd for å ikke lykkes
- Ikke se lys i tunellen
- Føle seg fortvilet, mislykket, usikker, redd, angstfylt.... 

Men hvordan vet man egentlig om man lider av psykiske plager? Dersom dine tanker og følelser styrer deg så mye i gjennom dagen at hverdagslige oppgaver som skole, jobb eller fritidsaktiviteter er et slit - da er det med stor sannsynlighet noe underliggende tar opp tiden din, uten at du selv behøver være klar over det. Vi har følelser for en grunn, som forteller oss hvordan vi egentlig har det. Følelser vi ofte overkjører! Ofte er det en tøff oppgave å innrømme for seg selv hva problemet egentlig er. Da er det viktig å være åpen med de man har rundt seg og ta i mot råd og hjelp. 

0f8b395c5b081efba91cf4908543176b-new-quotes-faith-quotes.jpeg

Det er viktig å ikke se på det å ha psykiske plager som et nederlag. Det er heller ikke noe å indentifisere seg med, eller noe "du er". Men heller en automatisk reaksjon på at noe ikke er som det skal være. 

nakk med de rundt deg - lytt til følelsene dine - lev vel