LEWEL

Blogg

“I FUCKING MADE IT!” - NORGES NYE MESTER I BIKINI FITNESS

I helgen sto Line Elisabeth Karlsen øverst på pallen i Chateau Neuf under Norgesmesterskapet i Bikini Fitness! Hun glitret i grønn bikini, hadde full kontroll på poseringene og fysikken var helt perfekt! Vi har tatt oss en prat med Line og spurt henne hvordan denne konkurranse-oppkjøringen har vært. Her deler hun sine erfaringer og avslører hva som skal til for å bli Norgesmester! 

- Man må brenne for det man gjør skal man bli norgesmester. For hver sesong er det forskjellige dommere i panelet, nye utøvere som utgjør flere ulike fysikker samt endring i regelverket for hvordan utøverne skal bedømmes. Av den grunn er det vanskelig å vite hva dommerne ser etter, for hver konkurranse men poseringer, utstråling og skjønnhet er alltid høyt vektlagt. På scenen må man utstråle selvtillit og tørre å vise seg fram. 
Før jeg går på scenen pleier jeg ofte si til meg selv: "Nå skal du gå på denne scenen og vise frem alt du har jobbet så hardt for, være stolt og kose meg!”

bilder tatt av fotograf Jon Klasbu

bilder tatt av fotograf Jon Klasbu

Etter flere år med trening, gjentatte andre plasser og masse øving var helgens seier virkelig velfortjent! Ingen var bedre enn Line i sin klasse!

eien til scenen starter som regel mellom 6-4 måneder før konkurranse
Oppkjøringen er igang i det du får et kost og treningsprogram fra coachen din. Det er ekstremt viktig å ha struktur på treningen, dersom man ønsker å nå sine mål! En treningsuke består som regel av 5 økter i uka, hvor man forholder seg til en plan som er laget for å oppnå nettopp en bikinifysikk. Den første perioden av oppkjøringa er gjerne den viktigste, da man fortsatt kan trene tungt og bygge muskler. Når det nærmer seg konkurranse vil kroppen bli sliten og man går gjerne over til et mer volumbasert program. 

Line debuterte for første gang høsten 2015, da hun tok hjem sitt første sølv fra NM. Etter to sesonger og 3 sølv senere, satte hun seg et mål om "å ta det jævla gullet!" Etter de første sesongene, tok hun seg en nødvendig pause for å så bruke 1,5 år på å bygge og forme en bedre fysikk. Når hun entret scenen i helgen var det ingen tvil. Denne jenta kom til å vinne, og gullet-målet, det er nådd!

Nå har hun vært på underskudd i 4 måneder og kjenner at kroppen har mindre energi og ting føles tyngre. 

Fotograf Jon Klasbu

Fotograf Jon Klasbu

- Iblant kan det være irriterende at kroppen er for sliten til å mestre å løfte like tungt som tidligere. En del av gamet er å takle det å bli svakere, tynnere og ha mindre overskudd til å delta som normalt i det daglige sosiale liv. Men det er noe man bare må akseptere, skal man drive med denne sporten her. Jeg har vært heldig, hatt en veldig bra oppkjøring, lært fra tidligere erfaringer og har ikke merket noe spesielt før de siste 6 ukene, de er alltid de tyngste! 

Line er i dag glad for at hun har klart å holde en god off-season form, da det har gjort oppkjøringen hennes mye enklere! I tillegg menger hun seg med det hun uttaler som “de rette folka”, som løfter henne opp og frem. 

Et godt team i ryggen er den viktigste støtten man kan ha” 
Teamet bra er tilstede både før, under og etter konkurranseoppkjøringen. I teamet blir man knyttet sammen med mennesker som alle jobber sammen om det samme målet. Det knyttes vennskap og nye bekjentskaper, og de heier, hjelper og støtter hverandre. 

Den viktigste støttespilleren
Hennes aller viktigste støttespiller er samboeren. Han har vært igjennom det samme selv og vet hva en oppkjøring innebærer.

- Han har vært og er min aller viktigste støttespiller. Uten han hadde nok denne oppkjøringen vært mye tøffere, da han har stilt opp med omsorg, råd, ydmykhet, godhet, støtte, forståelse, "pitty-diett" og ikke minst kjærligheten han har gitt. Han er fantastisk!

skjermbilde-2017-09-21-kl-21-35-48_orig.png

I tillegg er hennes mor og familie de største supportere hun har, og det kan vi i Lewel skrive under på! Vi var så heldig å kunne dele seieres-øyeblikket med Lines bror, Stian (og mor, via snap chat) da Line tok gullet. Line verdsetter at familien alltid har støttet sporten hun har valgt å drive med! 

Som nybakt norgesmester, ble hun plukket ut til landslaget og har nå muligheten til å delta i VM i november. Før den tid skal hun allerede nå fredag konkurrere under årets Arnold Classis i Barcelona. 

- Mange blir ivrige, ønsker gjerne å legge planer for meg og vil sende meg rundt overalt. Det bygges opp forventninger men så har jeg mine egne planer utenom fitnesslivet, som for min del er viktigere og kommer i første rekke akkurat nå, så vi får se. En konkurranse av gangen, Arnold Classic først etterfulgt av en god ferie i Spania før jeg tar noe endelig avgjørelse på resten av sesongen. 

21868045-10154781288436811-421962382-o.jpeg

“Å være utøver i denne sporten har gitt meg så utrolig mye. Har fått utrolig mye kunnskap når det kommer til kosthold, trening og min egen kropp. Nå kan jeg kontrollere meg selv. Vet akkurat hva jeg trenger å gjøre får å enten gå opp i vekt, ned i vekt, finne helårskroppen og bygge å forme fysikken som jeg ønsker selv. DET er jeg utrolig takknemlig for. Kunnskapen og erfaringen jeg har fått har jeg med meg resten av livet.”

Vi ønsker Line masse lykke til, under Arnold Classic i morgen! 

ØNSKER DU Å FORME KROPPEN VED HJELP AV STYRKETRENING?
FINN DET PROGRAMMET SOM PASSER BEST FOR DEG! VI HJELPER DEG PÅ VEIEN! 

Team Lewel