Blogg

Glutenfri cookies til jul!

Kokosnøtt og mandler spiller hovedrollene i disse cookisene som også er glutenfrie. Perfekt til jul dersom du eller noen i familien har glutenintoleranse!

Jeg snublet over denne fantastiske og enkle oppskriften hos celebratingsweets. Cookisene er enkle å lage, men røren trenger 2 timer avkjøling før de settes i ovnen. Det passer fint å lage de en kveld du har god tid, eller la røren stå og avkjøles over natten.

Kokkosnøtt- og mandelkjeks

6 dl mandelmel
2,3 dl kokosmasse
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1,7 dl brunt sukker eller sukkererstatter (juster mengde som beskrevet på sukkererstatter)
2 egg
65g kokosnøttolje
1,5 ts vaniljesukker
0,5 ts mandel essens
1 dl mørk bakesjokolade (valgfritt)

Tilberedning: 15 minutter
Ventetid: 2 timer (avkjøling av røre)
Steketid: 9-10 minutter
Totalt: 2 timer og 25 minutter

Instruksjoner:

1. Bland sammen mandelmel, kokosmasse, bakepulver, salt og brunt sukker.
2. Finn frem en ny og ren bolle og pisk eggene i ca 1 minutt. Tilsett kokosnøttolje, mandel essens og vaniljesukker, bland det godt inn.
3. Hell miksen med egg over i blandingen fra steg 1 og rør det sammen. Påse at røren blir jevn og uten klumper.
4. La røren avkjøles i minst 2 timer.
5. Forvarm ovnen til 190 grader og klargjør to stekeplater med bakepapir.
6. Bruk to spiseskjeer per cookie og lag runde kuler med deigen. Plasser kulene på stekeplaten og press de så de blir flate, de flyter ikke ut noe særlig under steking.
7. Stekes i 9-10 minutter. Hold et godt øye med de mens de er i ovnen! De er ferdige når de blir gyldne rundt kanten.
8. La de avkjøles helt før lagring eller før du eventuelt har på smeltet sjokolade.

Smeltet sjokolade: Varm opp sjokoladen i et vannbad og dypp en liten del av cookisene i sjokolade eller dekorer de med tynne striper sjokolade.

kokosnøtt- og mandelcookies